De Blommenhoeve

De Blommenhoeve is een karakteristieke, eeuwenoude langhuis boerderij, gelegen aan de lommerrijke Meentweg in Eemnes. Met uitzicht over de weidse, groene polders van het Eemland, wordt deze plek al generaties lang bewoond door de familie Blom. De sfeer op en rondom de boerderij ademt een en al buitenleven. Van oudsher heeft de boerderij een agrarische bestemming.
Sinds juni 2013 organiseert de Blommenhoeve een BOERenMARKT. Maandelijks bieden kraamhouders hun (h)eerlijke, grotendeels biologische producten aan op het erf van de boerderij.

Wie zijn wij?

De zussen en broer Blom, Evelien, Ria en Wim, zijn geboren en getogen op de ruim driehonderd jaar oude boerderij van de Blommenhoeve. Met elkaar organiseren ze allerlei activiteiten op en rond de boerderij.Iedere laatste zaterdag van de maand worden er op de BOERenMARKT voornamelijk biologische (boerderij)producten als groente, fruit, zuivel en brood verkocht.

De sfeervolle ruimte in de monumentale kalverenschuur wordt regelmatig verhuurd voor een besloten feestje, vergadering of training die volledig naar wens kan worden verzorgd. In het stijlvolle, met brocante ingerichte ‘Atelier’ organiseren ze het hele jaar rond creatieve workshops.

In de media

De Blommenhoeve uitgelicht in:
– de Gooi en Eemlander: een interview over de Buitenlevenfair en de BOERenMARKT
– filmpje over de 1e BOERenMARKT
– artikel ‘Oogsttijd op de Blommenhoeve’ in Dichterbij van de Rabobank
– documentaire over Eemnes waarin de familie Blom en de Blommenhoeve op film zijn gezet