Wie zijn wij?

wiezijnwijDe zussen Blom, Ria en Evelien, zijn geboren en getogen op de ruim driehonderd jaar oude boerderij van de Blommenhoeve. Samen met hun echtgenoten Bert Visser en Willem Schuurman organiseren ze allerlei activiteiten op en rond de boerderij. Zo toveren ze ieder voorjaar het erf van de Blommenhoeve om tot de alom bekende Buitenlevenfair. Door het aanhoudende succes van deze fair begonnen de zussen in 2013 met, de inmiddels ook al goed bezochte, BOERenMARKT. Iedere laatste zaterdag van de maand worden er op de BOERenMARKT voornamelijk biologische (boerderij)producten als groente, fruit, zuivel en brood verkocht. Ook het kwalitatieve Gasconne vlees van eigen koeien is er verkrijgbaar.

De sfeervolle ruimte in de monumentale kalverenschuur wordt regelmatig verhuurd voor een besloten feestje, vergadering of training die door de zusjes volledig naar wens kan worden verzorgd. In het stijlvolle, met brocante ingerichte atelier organiseren ze het hele jaar rond creatieve workshops.

Wim Blom, broer van Ria en Evelien, en zijn vrouw Linda zorgen voor de Gasconne koeien en beheren Stal Blom, het paardenpension dat achter de boerderij ligt. Wim onderhoudt daarnaast de weilanden. De natuurlijk gehouden Gasconne koeien staan ’s winters in een grote stal die, door het vermengen van het gebruikte strooisel van de paarden met koeienmest, wordt opgepot. Door het oppotproces ontstaat een kwalitatief mestmengsel dat, zonder toevoeging van kunstmest, wordt uitgereden over de eigen weilanden. Dit levert een rijk gevarieerd gras met kruiden op waar zowel de koeien als de paarden het hele jaar van eten. Wim en Linda zijn de trotse eigenaren van Goldy, een prachtige Friese merrie. Wim is een vaardig menner en in te huren als koetsier. Met Goldy voor de koets kan hij geboekt worden voor een stijlvolle rit.

De Blommenhoeve
In de media